El cor de Mallorca

Sant Joan és un municipi de la comarca del Pla de Mallorca, situat al centre de l’Illa. Tot i ser un poble d’interior, si te passeges pels seus carrers, plens de pujades i baixades, tens la sensació de trobar-te en un poble de muntanya. El terme municipal, que té una superfície de 38,5 quilòmetres quadrats, limita amb els termes de Montuïri, Sineu, Lloret, Vilafranca, Petra i Porreres. 

Sant Joan és un municipi principalment agrícola i des de la part alta del poble, a uns 150 metres d’altitud, es poden veure els sementers d’arbres fruiters, algun hort i, sobretot, cereals, un dels principals conreus del municipi, juntament amb els alls. 

Malgrat ser part del Pla de Mallorca dins Sant Joan es troben tres petits puigs als que es pot accedir a peu fent un passejada. En concret es tracta dels cims de Sant Nofre amb l’ermita dedicada a aquest sant, el de Ses Algorfes i el de Es Castellots, prop de la possessió de Solanda.

Una mica d'història

El nom de Sant Joan prové del cavaller portugués Arias Yánez, que el 1235, quan el municipi encara formava part de Sineu, el batià amb el nom del seu poble d’origen Sant Joan de Verí a Coimbra. Anys després, el 1298 s’independitza de Sineu i esdevé un nou municipi que va mantenir el nom. El 1300 es constitueix com a vila.

Sant Joan compta amb 42 jaciments arqueològics catalogats, i conserva les petjades de les diferents cultures que han poblat el municipi al llarg dels segles, des de época pretalaiótica a la medieval, passant per l’època romana i la islàmica.

Allotjament & Gastronomia

Descobreix tots els establiments de Sant Joan.

Tots els diijous Sant Joan acull un mercat setmanal, en el que pots trobar des de fruites i verdures de productors locals a conserves, embotits i formatges de quilómetre 0. Al mercat setmanal també hi tenen cabuda altres productes com ara roba o productes artesanals.

Mercat setmanal